Blog

Nyt saatavilla henkilökohtaista valmennusta ILOMME kouluttajilta

Jäitkö jumiin? Etkö etene harjoituksissa? Nyt sinulla on mahdollisuus kilauttaa ILOMME koutsille ja saada apua.

Epäröitkö ostaa verkkokurssia? Epäiletkö omia koulutustaitojasi? Tai ajatteletko, ettei oma koirasi kuitenkaan toimi, kuten esimerkkikoirat videokursseilla?

Vaikka harjoittelet itsenäisesti ILOMME verkkopalvelussa, emme jätä sinua yksin. Haluamme varmistaa, että saat riittävästi apua harjoituksissasi. Nyt voit ostaa puolen tunnin henkilökohtaisen videovalmennusajan ILOMME kouluttajan kanssa.  Kahden keskisessä videokonsultaatiossa pureudutte yhdessä juuri sinun ja koirasi ongelmiin. Kouluttaja auttaa sinua harjoituksissa eteenpäin ja näin saatte toivomasi taidon haltuun.

Ennen videokonsultaatiota saat kouluttajalta tarkentavia kysymyksiä ja voit lähettää videoita ongelmastasi. Näin kouluttaja pystyy parhaiten auttamaan sinua konsultaatiossa.

Katso ohjeet ja varaa aikasi jo tänään.

Älä jää ongelmiesi kanssa yksin liian pitkäksi aikaa vaan kilauta ILOMME koutsille ja saat avun heti

Jaa ystävillesi:

Hei Agility, me täällä taas!

Olen pitänyt taukoa omasta agilityurheilustani ja se on tehnyt hyvää. Jouduin tauolle koska jatkuva menestymisen tarve poltti minut urheilijana loppuun. Taso jolla haluan agilityssa urheilla vaatii paljon, eikä arkeen muuta vakavasti otettavaa mahdu. Kun sitten kohtasin tilanteen, jossa minulla ei ollut enää koiraa, joka täyttäisi asettamani raamit, oli minun pakko päästää irti. Nyt voi sanoa, että se oli parasta minulle siinä hetkessä.

Tauon aikana olen saanut tilaa ajatella asiat uusiksi. Entisen ohjaussysteemini parasta ennen päiväys meni ja siksi se on saanut väistyä uuden tieltä. Agility on parhaimmillaan tuoreena.

Uuden ohjaussysteemini peruskivi on, että koiralla on omat ajatukset, tunteet, toiveet ja elämänhalu. Kaiken koulutuksen tulee perustua siihen, että hän tekee asiat omasta tahdostaan. Totuus on, että tuo koira ei pentuna valinnut tulla agilitykoiraksi. Sen päätöksen tein minä ja siksi koiran haluilla on merkitystä. Niin, ja hän on Hän ei se tai tuo.

Perusajatukseni on, että tunne ohjaa toimintaa. Jos saan koirani pitämään agilitystä, saan kumppanin, joka jakaa saman rakkauden tähän lajiin. Edelleen, jos saan koiran ajattelemaan sitä mitä hän on tekemässä, saan esiin kaiken sen potentiaalin jota hän edustaa. Lopulta kysymys on siitä, miten koirani suoriutuu radasta. Minä olen kartturi – avustaja, joka soittaa toista viulua tässä orkesterissa. Tiesitkö muuten, että koiran refleksit ovat kolme kertaa nopeammat kuin meillä ihmisillä?  Jo pelkästään siksi radalla on monta päätöstä, joita tekemään hän on huomattavasti minua parempi.

Uuden omaksuminen ei ole ollut kivutonta. Mieli haluaa tarrata entiseen ja vanha tuntuu turvalliselta vaikka kuinka järkeilen toisin. Pikku hiljaa pääsen irti ja pusken agilityni uusille tasoille. Näin olen päättänyt.

Tässä parhaat palat Sipoon kisoista 5.5.2018. Vielä välillä TuiTui lähtee omille teilleen kuin postikortti, jossa on väärä osoite. Välillä taas onnistumme toteuttamaan suunniteltua. Leikkasin parhaat palat tähän niin, että uusi ohjaus-systeemini tulisi paremmin esiin. Ehkäpä me palataan jonain päivänä nollakantaan eikä saksia enää tarvita. Ihan sama. On hienoa taas nauttia tästä lajista ja muistaa se miksi tähän aikanaan rakastuin. Vielä paremmalta se tuntuu, kun näen koirani nauttivan tästä vielä itseänikin enemmän. Me ollaan niin takaisin!

Jaa ystävillesi:

Tiinan ja Kasin harrastukset alkaa

 

Hei!

Olen Tiina Haring, vastaan mm. Ilommen sosiaalisesta mediasta ja visuaalisuudesta. Sanotaanko nyt, että kuluneen vuoden aikana olen tutustunut noin sataan uuteen asiaan ja pian asioissa on alkanut olla jopa tolkkua! En siis kutsu itseäni guruksi, mutta kehityskelpoiseksi. Olen onnekas ja olemme saaneet tiimiimme todella paljon osaajia ja osaamista jotka ovat auttaneet ja tehneet tästä kaikesta mahdollista. Kiitos erityisesti nyt juuri tässä kohtaa ainakin: Sami, Pasi, Timo, SannaKu ja Heidi. Tiimi kasvaa kokoajan hurjaa vauhtia! Nyt minusta alkaa tuntua, että asioita tehdään oikein! Olenhan itse oikeasti “vain” valokuvaaja mutta nyt myös kiinni sosiaalisessa mediassa, bloggaamisessa, uutiskirjeissa, markkinointimateriaalin tekemisessä, video kuvaamisessa, toimittamisessa ja missä vielä.. Olen kiitollinen tästä oppimisen mahdollisuudesta!

Niinpä on luonnollista myös se, että kun perheeseen muuttaa koiran pentu, myös koiran kouluttaminen on syytä päivittää tämän päivän tasolle. On ollut todella innostavaa huomata miten uusi menetelmä kunnioittaa koiraa eläimenä ja yksilönä. Halusin ehdottomasti tehdä tällä kertaa asiat ns. oikein ja alkaa rakentaa kumppanuutta joka hyödyntää meidän molempien ominaisuuksia parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Ok, ensin muutama fakta, joka ei kaipaa välttämättä sen kummempaa analysointia. Olen varmasti ylipainoinen ja vaikka liikun säännöllisesti, en koe olevani mikään raketti. Jos ajattelemme tulevaisuuttamme agilityn huipulla, ainoa mahdollisuus pärjäämiseen perustuu takuulla johonkin muuhun kuin kilpaa juoksemiseen. Mitä muuta voisin tehdä? Vaikka tekisin kuinka suuren elämäntapamuutoksen tahansa, en tule pärjäämään juoksussa bordercollielleni, Kasille. Niin, en näe sitä rajoitteena vaan mahdollisuutena! Olen luovassa ammatissani tottunut ratkaisemaan asioita myös niin sanotun mukavuusalueen ulkopuolelta, elämysalueelta. Toinen fakta onkin, että aijomme tähdätä huipulle!

Koska en ole kiituri tai salibändin pelaaja, tulevaisuudessa ohjaamiseni tulee perustumaan kouluttamiseen. Siinä samalla kun koira opetetaan ns. Liikennesääntöjen avulla käyttämään omaa ratkaisukykyään, sen annetaan juosta täysillä kaukanakin ohjaajasta. En ole itse eläintenkouluttaja enkä edes koe olevani kummoinen koiran kouluttaja, mutta silti voisin listata tähän muutamia asioita, joita olen ajatellut meidän ohjaamistapamme sisältävän:

– Sanaerottelu. Kasille opetetaan sanallisia vihjeitä liittyen esteisiin ja käännöksiin. 

– Estevarmuus. Kasille opetetaan miten esteet suoritetaan varmasti oikein. Suoritus on rento ja ohjaajan merkitys suorituksessa vähäinen.

– Luottamus. Rakennamme kaiken ohjaamisen luottamukselle, ei varmistelulle. 

– Liikennesäännöt. “Jos sanallinen vihje on tietty, este suoritetaan aina näin vaikka ohjaaja juoksisi miten tahansa..” If this, then that.

– Luopuminen/irti. Kasi osaa luovuttaa palkkiosta tai väärästä esteestä tietäen, että tekemällä toisin palkkio on mahdollinen. Luopuminen väärästä saa Kasin ajattelemaan tarkemmin oikeaa ja tehokkainta tapaa saada palkkio. 

– Mielentilan hallinta. Keskittyminen häiriössä jne.

-Yksilön toiminnan tapojen hyödyntäminen. Kasille on hhvin tyypillistä toimia minusta kaukana eikä se kaipaa esim. Silittämistä palkinnoksi. Selvitän mitä muita tapoja hänellä on ja kuinka nämä käännetään voittoisiksi ominaisuuksiksi. 

Olihan tuossa jo ihan listaa kerrakseen. Kuitenkin huomaan tässä paljon asioita jotka ovat toisin kuin esim. viitisen vuotta sitten kun viimeksi olen ollut lajin kanssa tekemisissä. Saati sitten noin kymmenisen vuotta sitten kun viimeksi loin pentukoiralle agilityyn pohjia. Tervetuloa seuraamaan matkaamme agilityn ja muiden harrastusten parissa! Jokaiseen lajiin lähdemme ns. Uudelta pehmeiden menetelmien pöydältä. 

Meidän koutsi on ILOMMEn yksi takuu taustapiru Sanna Katainen. Eikä minulla ole vielä hajuakaan kuinka paljon minun aivot tulevat vielä nyrjähtämään tässä asiassa! Kiitos, että otit haasteen vastaan.. tai noh, Kiitos Sanna, olen ottanut haasteen vastaan!

Jaa ystävillesi:

Tyypit <3

Vuosi on vierähtänyt ja tässä me rakennamme ensimmäistä messupistettämme. Tai siis te Tiina ja Auli rakensitte. Minä otin tämän kuvan (koska olette niin ihania siinä just nyt), siirsin paria laatikkoa ja sain keskittyä olemaan se oivalluttaja joka olen halunnut olla. Ajatella, että esittelemme tässä nyt maailman ensimmäistä tunteisiin perustuvaa koirien koulutuspalvelua! “The man who moves a mountain begins by carrying away small stones”. Näillä sanoilla aloimme projektin viime keväänä. Nyt olemme saaneet aikaiseksi jo tämän verran.

Vuoron perään olemme kipparoineet Ilomme palvelua karttojen valkoisilla alueilla ja välillä epävarmuuden merissä aallot ovat korkeita. Kiitos kun olette luottaneet suuntavaistooni vuorollani, ja vielä isompi kiitos, että olen saanut nauttia turvallisesti matkasta teidän kipparivuorollanne. Tänä koiranpäivänä, meillä on uusi maailma jalkojemme alla. Se on pehmeämpi maailma jossa tiedostamme, että myös eläimillä on omat tunteensa, omat ajatukset ja loputon elämisen halu.

Eräs messuvieras teki minuun erityisen vaikutuksen. Pieni tyttö tutustui ensin kanoihimme ja totesi sitten äidilleen täysin yllättäen: ”Nämä ihmiset eivät ole yhtään ujoja” -tarkottaen sillä meitä. Ihan totta! On helppoa olla ujostelematta ja puhua asiasta johon uskoo ja jolla tietää tekevänsä hyvää. Emme ole täällä puhumassa tuotetta kaupaksi vaan parantamassa ihmisten ja eläinten hyvinvointia ja tekemässä työtä jonka seurauksena maailma on parempi sen kaikille asukkaille. Lapsetkin tunnistavat aitouden kun sellaista näkevät. Lapset ovat myös ne jotka elävät tämän päivän päätökset todeksi tulevaisuudessa. Siitä on helppo inspiroitua.

Ilomme ei ole silmänkääntötemppuja. Se toimii aidosti ja siksi haluamme sinun kokeilevan sitä itse. Jonkun on näytettävä suuntaa ja annettava siihen oikeat työkalut. Tällä kertaa ja tässä asiassa se joku olemme me – Ilomme.

Jaa ystävillesi:

ILOMME ja Suomen Agilityliitto yhteistyöhön!

ILOMME ja Suomen Agilityliitto yhteistyöhön!

 

ILOMME on ensimmäinen verkossa toimiva eläintenkoulutuspalvelu, joka opettaa käyttämään eläimen tunteita hyödyksi koulutuksessa.

Eläimillä perustunteet kuten  ilo, suru, pelko, turhautuminen ja viha ovat yleisiä.  ILOMME-verkkokoulutuspalvelu hyödyntää näitä tunteita eläinten kouluttamisessa, minkä ansiosta eläin oppii nopeammin.

Koiria on vuosikymmenet koulutettu hillitsemään sympaattisen hermoston aikaansaama “taistele tai pakene”- reaktio kohdatessaan pelottavia asioita. Koira kokee edelleen kaikki epämiellyttävät tunteet, vaikka  ne eivät vain näy käyttäytymisessä. Vaikuttamalla parasympaattiseen hermostoon klassisen ehdollistamisen kautta, voidaan muuttaa eläimen tunnetilaa. Tällä on ratkaiseva merkitys koulutuksen lopputuloksen kannalta.

“Eläimiä ei kannata pakottaa mihinkään, sillä se ei ole tehokas tapa kouluttaa. Tunne ohjaa toimintaa ja siksi on parempi, että eläin pitää sille opetetusta tehtävästä. Tällöin se on motivoituneempi ja sen oppimiskyky on huomattavasti parempi. Siksi myönteisyyteen ja hyvään oloon kannattaa satsata.” kertoo ILOMME eläintenkouluttaja Harri Katainen.

ILOMME -verkkopalvelun kautta jokainen voi kouluttaa  eläimen tunteisiin vaikuttamiseen perustuvalla koulutusmenetelmällä. Palvelu tarjoaa selkeitä videokursseja koiran kouluttamiseksi itsenäisesti askel askeleelta. Kurssivalikoima on laaja ja tarjoaa ratkaisuja niin  arkisiin käyttäytymisongelmiin kuin tavoitteelliselle agilitykoirakollekin.

“Työssäni olen oppinut, että jokaisella kiltiksi kutsumallamme eläimellä on neljä yhteistä ominaisuutta:  ne eivät karkaa, ne osaavat rauhoittua kouluttajan käsittelyssä, ne osaavat luopua tai päästää irti asioista ja ne ovat kiinnostuneita oppimaan temppujamme”, Harri Katainen toteaa.

Urheilukoiralle varmuutta, vauhtia ja iloa

ILOMME koulutusfilosofia on syntynyt eläintenkoulutustekniikoista, joissa eläintä autetaan keksimään itse oikea ratkaisu. Menetelmän avulla jokainen koira rodusta riippumatta kehittyy agilityssä. Agilitykurssit ovat Harri Kataisen työssään kehittämä ja useiden vuosien ajan testattuja. Esimerkiksi juoksupuomikurssi tuottaa varman, nopean ja iloisen juoksupuomisuorituksen. Myös muun agilitykoulutuksen ydin on koiran oma ongelmanratkaisukyky ja iloinen mielentila, jossa koira asiat suorittaa.

– ILOMME koulutusmenetelmä on tehokas. Agilityharjoittelussa tehokas koulutusmenetelmä tuo laatua harjoitteluun, jolloin koiran fysiikkaa kuluttavien toistojen määrä vähenee. Harjoittelemalla agilityä ILOMME menetelmällä saat nopean, varman ja iloisesti suorittavan koiran, kertoo Harri Katainen

Suomen Agilityliitto ja ILOMME yhteistyöhön

Suomen Agilityliitto SAGI ja ILOMME -palvelu ovat aloittaneet yhteistyön Suomen para- ja junioriedustusjoukkueiden toiminnan tukemiseksi. ILOMME tarjoaa koulutuspalvelunsa joukkueiden jäsenten käyttöön korvauksetta. Yhteistyön puitteissa myös SAGIn jäsenseurojen jäsenet saavat ILOMME-palvelun kurssit jäsenetuhintaan. Yhteisenä intressinä on edistää positiivista koirankoulutusta ja hyvinvointia agilityssa.

 

Jaa ystävillesi:

ILOMME Eläinystäväni 2018 messuilla 21.-22.4.

ILOMME osallistuu Helsingin Messukeskuksessa järjestettäviin Eläinystäväni 2018 messuille ja pitää koulutusnäytökset molempina päivinä.

Osastolla ja esityksissä näet käytännössä, kuinka kanat ja koirat oppivat ILOMME menetelmällä, aina positiivisesti!

la 21.4. klo 12-12.30

ILOMME KOULUTUSNÄYTÖS: KANA JA KOIRA OPPIMISEN ESKARISSA

Tässä esityksessä:

  • näet kuinka nopeasti eläimet oppivat uusia asioita
  • saat keinoja kouluttaa mitä tahansa eläintä
  • näet kuinka sama taito koulutetaan sekä kanalle että koiralle esityksen aikana

su 22.4. klo 12-13

ILOMME KOULUTUSNÄYTÖS: NÄIN KOULUTAT KILTIN KOIRAN?

Tässä esityksessä:

  • opit mikä tekee kiltin koiran?
  • tutustut positiivisen kouluttamisen saloihin
  • opit mitkä ovat neljä peruskäytöstä, joiden avulla voit ennaltaehkäistä ongelmakäytöksiä
  • opit kuinka sinusta tulee aina lemmikillesi hyvä uutinen?

Messutarjouksemme

Osastollamme (3n30) saatavilla ILOMME naksuttimet sekä ihanat ja iloa tuovat tiimipipot ja huivit raikkaissa väreissä. Messujen ajan koko setti vain 20€.

Tule ja nouda omasi!

Jaa ystävillesi:

Tunteet ja älykkyys, miten niitä mitataan?

 

Elämän tarkoitus on lisätä omaa kelpoisuutta evoluution kilpajuoksussa. Elämän primitiivisin olemus on levittää geenejä. Tämä kävi helpommaksi kun eliöt pysyivät pidempää hengissä. Ratkaisuna nämä kehittyivät aistimaan ja tulkitsemaan ympäristöään. Näin kehittyivät aistit ja tunteet.

Tunteet ja evoluutio

Tunteet ohjaavat toimintaa. Esimerkiksi kivun ja helpotuksen tunne mahdollistivat alkeellisen suunnistamisen ja navigoinnin. Kun eläin osui esteeseen, se muutti suuntaa jonkin logiikan ohjaamana ja löysi uuden suunnan edetä. Myöhemmin evoluutio kehitti hienostuneempia tapoja löytää uusia reittejä, mutta maapallon varhaisissa valtamerissä se oli supervoima joka takasi hetken menestyksen valokeilassa.

Jokaisen uuden tunteet myötä maailma muuttui. Nälän tunteen myötä eliöille jäi aikaa muullekkin kuin syömiselle sillä nälkä kertoi milloin oli aika palata töihin. Elämän kehittyessä yhä monimuotoisemmaksi, monipuolistui myös tunteiden kirjo ja perustunteiden lisäksi kehittyivät sosiaaliset tunteet.

Tietoisuus ja tunteiden tulkinta

Se miten yksilö kokee tunteen nyanssit ei ole oleellista kunhan sen päämäärä tulee saavutetuksi. Rakkauttakin voi tuntea monella tapaa ja silti se sitoo sinua sen kohteisiin. Tunteiden käsittely monimutkastui ja sen prosesseja tulkitsemaan tarvittiin kasvava määrä tietoisuutta. Viisautta on aavistaa vaara etäältä ja se taito on ensimmäinen merkki älykkyydestä. Sosiaalinen kanssakäyminen ja suhdetoiminta lisäsivät tunteiden ja sen tulkitsemisen taitojen merkitystä ja näin sai alkunsa kilpajuoksu jota Homo Sapiens tällä hetkellä johtaa.

Ihmisen arvioidessa älykkyytä toisten lajien edustajissa, keskittyy etsintä aluksi itsensä kaltaisuuksien havaitsemiseen. Niiden puute ei kuitenkaan tarkoita, että laji olisi vähemmän älykäs varsinkaan jos älykkyyttä mitataan ajassa jonka laji on elinkelpoisena säilynyt. Ihmisen evoluutio käsittää 2,5 miljoonaa vuotta, mutta esimerkiksi hait menestyneet satoja miljoonia vuosia. Ihmisen kaltaisen älykkyyden puute ei myöskään tarkoita etteikö nämä eläimet kokisi tuntemuksia tavoilla joita kutsumme tunteiksi.

Ihminen on erilainen

Ihminen on mutaatio elämästä joka hyödyntää ensimmäisenä lajina kumulatiivistä kulttuuria. Esi-isien keksinnöt auttavat meitä yhä tänä päivänä ja omat keksintömme auttavat lapsiamme. Kumulatiivinen kulttuuri ei ole älykkyyttä, se on muisti joka säilyttää tuleville sukupolville kaiken kaiken tarpelliseksi koetun. Muuttuva maailma ja muut lajimme eteen nousevat haasteet punnitsevat älykkyytemme. Aika punnitsee olemmeko fiksumipia kuin hait ja selviydymme lajina näitä pidemmälle.

Miksi Ilomme on erilainen?

Minä olen Harri Katainen, eläinten kouluttaja ja puolesta puhuja. En puolusta eläimiä vakaumukseltani vaan tiedostavana ja tuntevana ihmisenä. Eläimen tietoisuus, oppimiskyky, muisti ja tunteet ovat olleet tiedemaailman uteliaisuuden kohteena viimeiset vuosikymmenet. Haluan auttaa eläimiä kertomalla sinulle miten niiden pitotavat päivittyvät uuden tiedon myötä. Haluan omalta osaltani jouduttaa tätä kehitystä.

Olen käyttänyt pehmeitä koulutusmenetelmiä työssäni useita vuosia ja huomannut sen antava uusia ulottuvuuksia lemmikin kokemisessa. Pelon sijaan luottamukseen perustuva suhde tarjoaa aitoa kumppanuutta. Kanssasi jatkuvasti kommunikoiva koira, jolla on oman koiramaiset tunteensa ja tapansa toimia on jotain paljon enemmän kuin omistajan tahtoon orjuutettu esine. Koirilta voimme oppia mm. lojaalisuudesta, hellyydestä ja tavasta kohdata vaikeudet. Tämä on ILOMME – Lähde matkalle onnelliseen kumpanuuteen ja aloita matkasi jo tänään.

Jaa ystävillesi:

Eläimillä on tunteet!!

Olen Harri Katainen, eläinten ystävä ja kouluttaja. Lapsuudessani parhaat ystäväni olivat koiria, lampaita, samakkoita jne. Heiltä opin arvostamaan kaikkea elämää.

Eläinnäyttelijöitä kouluttaessani löysin itseni tilanteesta jossa minun tuli opettaa koira ilmentämään hämmästystä, kissa häpeilemään omistajaansa ja possu kiirehtimässä töihin aamu ruuhkassa. Ei ole vaikeaa saada koirat istumassa käskystä tai possuja kulemaan paikasta a paikkaan b, mutta se ei ole näyttelemistä.

Hämmästystä ilmentävän koiran on oikeasti tunnettava olonsa hämmentyneeksi sillä eläimet eivät osaa näytellä. Kohtauksessa jossa possu kiiruhtaa työpaikalleen, minulla oli ajatus siitä tunteesta kun on vain mentävä vaikka mieli tekisi olla jossakin toisaalla. Possuni rakastaa banaania, mutta kaupungista ja sen asfaltoiduista kaduista se ei suuremmin välitä. Kohtauksessa, itselleen vieraassa ympäristössä possu kiiruhtaa kohti banaania samalla kotiaan kaivaten. Lopputuloksena possu, joka ilmentää kaikki ne tunteet joita kohtaus kaipasi.

Ennen kokemuksia eläinnäyttelijätyöstä, opetin eläimiä behavioristisen psykologian sääntöihin perustuen. Sitten tunteet löydettyäni tiesin, että nyt olen nyt jonkin suuren ja kirjoittamattoman äärellä. Tunne ohjaa toimintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että yksilö kokee ensin tunteen johon se sitten vastaa toimimalla tunteen ohjaamalla tavalla. Vaikuttamalla tunteisiin, saamme eläimet tekemään asioita joita haluamme.

Minulla on säännöt itselleni siitä mitä haluan tai en halua kouluttaa eläimille. Eläinten ystävänä en esimerkiksi  halua laittaa eläintä tekemään mitään sellaista josta on sille itselleen harmia. Haluan myös eläinten tekevä minulle asioita vapaasta tahdostaan ja siksi koulutan niitä aina ilman hihnoja ja pantoja tai muita vapautta rajoittavia apuvälineitä. Kaikki tämä onnistuu keskittymällä myönteisiin tunteisiin, aivan kuten eläimet itsekkin keskittyvät. Keskittymällä myönteisiin tunteisiin ja palkitsemalla onnistumisista huomasin tekeväni eläimet onnellisemmaksi ja välillemme alkoi muodostua tunneside. Tämä side on sanatonta luottamusta ja toisen seurasta pitämistä. Se on myös kontrollia jonka ansiosta apuvälineitä ei tarvita.

Myönteisyyteen keskittymisen seurauksena myös omat ajatukseni alkoivat olla enemmän myönteisiä. Nykyään huomaan ympärilläni huomattavasti enemmän onnistumista, kauneutta ja hyviä asioita. Sen ansiosta olen nyt eheämpi ja minulla on enemmän rohkeutta tehdä niitä asioita joita haluan.

Juuri nyt tämä aikakausi on eläimistä ja niiden kouluttamisesta kiinnostuneille kulta-aikaa. Eläinten kognitio eli tunteiden ja tietoisuuden tutkimus etenee huimaa tahtia. Opimme lähes joka päivä jotain uutta siitä, miten tietoisia eläimet ovat tai mitä tunteita ne kykeneviä tuntemaan. Ilomme palvelu keskittyy tekemään tuosta tiedosta arkipäivän sovelluksia joista sinä ja lemmikkisi voitte hyötyä.

Keskittyminen hyvään on parasta sinulle.

Jaa ystävillesi:

Tervetuloa joukkoomme, ILOMME -kouluttaja, Heidi Annala

Tervetuloa joukkoomme, ILOMME -kouluttaja, Heidi Annala

 

Ihminen, luonnonlapsi, avopuoliso ja karvakakaroiden mutsi, 34-vuotias eläintenkouluttajaopiskelija, agilitykouluttaja ja DOBO-koulutusohjaaja.

 

Niin kauan kuin muistan olen tuntenut oloni luontevammaksi eläinten kanssa kuin oman lajini parissa. Eläimet ovat parhaita ystäviä ja leikkikavereita, mitä ihminen voi itselleen toivoa. Meille tuli hevonen kun olin 6-vuotias ja hän aina kuunteli huoleni ja lohdutti, piristi hölmöilyillään ja leikki hippasta kanssani. Ja niin leikki hippasta nyt jo edesmennyt ensimmäinen koiranikin. Mokoma huijari. Ensin minä yritin hippana saada Kessua kiinni ja voitte vaan arvailla sainko. Niinpä päätin jekuttaa juoksemalla piiloon nurkan taakse aikomuksenani aikaansaada hiuksia nostattava säikytys. Kakarapa olikin minua fiksumpi ja hiipi hipihiljaa taakseni ja sanoi ”Häh!”. Parkuhan siinä pääsi ja taas mentiin molemmat täyttä kurkkua kirkuen. Nämä ovat niitä rakkaimpia muistoja, jotka tuovat lämmön tunteen sydämeeni. Hoitohevosikseni ovat valiutuneet aina sellaiset, joilla on tavalla tai toisella ollut paha olla. Ehkä olen tuntenut hengen heimolaisuutta heihin. Kova tarve oli auttaa ja parasta päivän päätteeksi oli nähdä ystäväni silmissä onnellisuuden tunne.

 

Lapsesta saakka olen tiennyt haluavani työskennellä eläinten parissa ja haaveeni toteutuminen starttasi tavatessani Harrin ensimmäistä kertaa. Ihastelin Harrin tapaa ymmärtää eläimiä ja sitä tiedon määrää minkä hän omaa eläinten kouluttamisesta. Tilaisuuden tullen lähdin Harrin oppiin eläintenkouluttajalinjalle ja nyt minulla on oma pieni eläintenkoulutusalanyritys, olen Ilomme -kouluttaja ja harrastukseni on koiruuksia täynnä. Olen saanut osakseni suuren palan unelmaa ja haluan jakaa sitä eteenpäin.

Jaa ystävillesi: